Dressing la comandă vs. dressing standard

Atunci când spunem “dressing” , ne gândim la două lucruri : la acea încăpere din casă destinată păstrării hainelor dressing jpg editata(garderobei) sau la acel dulap încăpător care ține loc de dressing. Despre acesta vom vorbi în acest articol.

Întrebarea pe care mulți dintre noi ne-o punem este dacă să ne comandăm un dulap tip dressing personalizat sau să optăm pentru un dulap standard. În rândurile următoare, vă vom prezenta avantajele achiziționării dressingului la comandă versus celui standard.

Spațiul disponibil

Primul aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când alegeți un dressing, este spațiul disponibil. Sfatul nostru este să exploatați întreg spațiul de care dispuneți, iar acest lucru îl puteți face perfect cu un dressing la comandă. Fie că doriți să aveți un dulap într-o nișă, fie că aveți un spațiu destul de îngust, dar foarte înalt, un dressing personalizat se va integra perfect în stilul amenajării interioare și va răspunde întru totul cerințelor și nevoilor dumneavoastră. Trebuie să tineți cont de faptul că pentru a avea suficient spaţiu pentru rafturi, sertare și bara pentru umerașe, dressingul trebuie să aibă cel puţin 60 cm în adâncime.

Pe de altă parte, dacă în spațiul de care dispuneți se potrivește în bună măsură un dressing cu dimensiuni standard, puteți opta pentru acesta, dar această situație este foarte rar întâlnită. Cel mai des, în lateralul dulapului rămâne spațiu pe care cu toții dorim să-l valorificăm.

Tipul de deschidere și materialul folosit

Aspectul dressing-ului este dat într-o mare măsură de tipul de uși alese și de materialul din care acestea sunt făcute. În funcție de decorul camerei, de culoarea aleasă si de material, dressingul se poate integra discret în ambient, sau poate deveni un punct de atracție al încăperii. Ușile pot fi realizate din PAL melaminat , MDF vopsit , PAL/MDF cu furnir natur , sau se poate aplica sticlă printată digital, oglinzi, sau diferite materiale textile, inclusiv piele. Veți avea astfel, un dressing cu adevărat spectaculos și unic, care va da personalitate camerei dumneavoastră.

Pentru dressingul tip dulap, sunt disponibile 3 tipuri de deschidere : uși batante, ușile culisante și cele pliabile sau armonice. Ușile batante sunt cele cu deschidere clasică, în afara dulapului. Acest tip de uși este din ce în ce mai puțin folosit, iar dacă optați pentru acesta trebuie să aveți în vedere și existenta spațiului suplimentar necesar pentru deschiderea ușilor.

Cele mai populare uși sunt cele culisante, care se deplasează de-a lungul uneia sau a două șine, sunt foarte practice, elegante și pot fi utilizate cu succes în spații înguste. O soluție pentru spațiile înguste sunt și ușile armonice, care permit o rulare lină tot de-a lungul unei șine și se deschid în lateral.

Culoare

În ceea ce privește culoarea, avantajul dressing-ului la comandă este evident. Puteți alege dintr-o gamă foarte variată de culori și materiale, în timp ce un dressing standard este disponibil într-un număr mic de nuanțe. Pentru un dressing la comandă, puteți alege nu numai culoarea fronturilor, ci și a interiorului acestuia.

Accesorii

mobilier-la-comanda_7În ceea ce privește accesoriile, posibilitățile în cazul dressingului la comandă sunt practic nelimitate. Barele de haine, suporții de pantaloni, cravate, curele și pantofi pot fi poziționate astfel încât să răspundă perfect cerințelor dumneavoastră. De asemenea, se poate instala un lift pentru umerașele de haine, foarte practic și ușor de utilizat. Atunci când vreți să luați o decizie cu privire la împărțirea dressingului, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte : barele pentru umerașe trebuie instalate la o înălțime de minimum 1.70 m, pentru ca rochiile și pardesiele să nu atârne pe jos. Dacă alegeți să optați pentru un dressing standard, asigurați-vă că acesta corespunde întru totul cerințelor dumneavoastră, că aveți spațiu suficient pentru toate tipurile de haine din garderobă.

Sistemul de iluminat

Un aspect important pentru alegerea dressingului ideal este sistemul de iluminat folosit. Cu toții ne dorim ca atunci când deschidem dressingul să găsim imediat lucrul pe care îl căutăm, de aceea este esențial ca dulapul să fie luminat eficient, în punctele cheie. Se pot instala spoturi, sau benzi cu LED, aceasta din urmă fiind varianta cea mai folosită . Sistemul se poate aprinde la deschiderea ușilor dressingului sau se poate instala un întrerupător pentru a îl aprinde independent.

Luănd în calcul toate aspectele enumerate mai sus, avantajul achiziționării unui dressing la comandă este evident, deoarece toți punem pe primul plan utilitatea și estetica atunci când ne alegem o piesă de mobilier, în dauna unui termen de livrare mai scurt.