Stilul Minimalist s-ar putea traduce printr-o îmbinare graţioasă a unor elemente reci, forme simple, linii drepte, cu rafinamentul, eleganţa și confortul numit „Acasă’’, indiferent de locul în care te afli.
Pornind de la expresia „Less is more’’, adoptată ca motto de arhitectul german Ludwig Mies Van der Rohe, stilul minimalist este un curent artistic apărut in secolul XX, reprezentat prin decoraţiuni minime, mobilier și accesorii simple, accentul fiind pus in mare parte pe funcţionalitate.
Stilul este definit ca o declaraţie a unei stări de spirit, o viziune care îti influenţează spaţiul.
Culorile pentru interioare sunt în tonuri neutre, gri, bej, alb, negru sau verde, pereţii fiind de regulă vopsiţi în alb, ceea ce creează impresia unui spaţiu aerisit, oferind astfel o notă de intimitate și relaxare.
Ferestrele prin care ar trebui să pătrundă cât mai multă lumină naturală, foarte importantă în amenajarea minimalistă, capătă o notă personală printr-o decorare adecvată. În funcţie de spaţiu se pot folosi paneluri textile, rolete tip zebră sau pentru a da o notă de eleganţă jaluzele franjuri, in nuanţe cât mai deschise.
Lumina caracteristică acestui stil decorativ este difuză ceea ce conferă senzaţia de profunzime si destindere. În interiorul minimalist, lumina nu vine de la o singură sursă asezată în mijlocul camerei, ci de la mai multe corpuri de iluminat, fie ascunse în tavanul fals ori prin adevărate opere de artă care uimesc prin simplitate si design.
Mobilierul este reprezentat prin piese realizate impecabil, care dau impresia unui lux moderat, în acelaşi timp bazate pe funcţionalitate. Structurile minimaliste, formele, sunt echilibrate de un simţ practic, de o linie simplă, curată. Paleta cromatică pentru realizarea mobilierului este redusă, predomină non-culorile, alb şi negru completate de nuanţe neutre: ivoire, griuri colorate, bej,verde şi albastru.
O casă decorată in stil minimalist are numai piese de interior strict necesare, în ideea de spaţialitate si evitarea aglomerărilor inutile. Mobila masivă este inlocuită cu una simplă, realizată din pal melaminat, lemn, furnir , metal, sticlă mată sau semitransparentă, având texturi mate sau uşor lucioase. Totodată acest stil susţine ideea de open-space, de renunţare la pereţi interni si transparenţă.
Ţi-ai dori mai multe sfaturi utile si idei pentru amenajarea spaţiului tău?
IDEZIO îti oferă mobilier la comandă, cu un design unic, care imbină în perfectă armonie stilul tău de viaţa cu nevoile personale. O echipă creativă de arhitecţi este pregatită oricând să te ajute in amenajarea spaţiului tău și să pună pe hârtie culorile si liniile imaginate de tine.
Aşteptăm provocarea ta!